Grønne dampede asparges
Billede
Grønne dampede asparges
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Klimatal
1.40
Portioner
20
Ingredienser
Grønne asparges, hele
800 g
Citron, saft
Olivenolie
Salt
Sådan gør du
Blanchér aspargesene i kogende letsaltet vand i ca. 15-20 sekunder. De skal kun lige akkurat dyppes i det kogende vand, så de stadig er sprøde. Køl aspargesene ned i koldt vand, så snart de kommer op ad gryden. Dryp dem af, og vend dem i lidt citronsaft, olivenolie, og smag til med salt.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
109 kJ
Kulhydrater
3,1 gram
Proteiner
1,8 gram
Fedtstof
0,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
Asparges med sojaristede svampe og hjemmelavet grøn pesto
Indeholder
Mælk, Nødder, Gluten
Fiskefrikadeller med kikærter, kold dildsauce og dampede asparges
Indeholder
Gluten, Mælk, Skaldyr, Æg