Grønne dampede asparges

Billede
Asparges

Grønne dampede asparges

De danske asparges har sæson fra maj til Sankt Hans. Asparges er en sart grøntsag fyldt med vand, og derfor skal de have meget kort tilberedningstid, så de bevarer sin sprødhed.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Forår
Sommer
Klimatal
1.40
Portioner
20

Ingredienser

Grønne asparges, hele
800 g
Citron, saft
Olivenolie
Salt

Sådan gør du

Blanchér aspargesene i kogende letsaltet vand i ca. 15-20 sekunder. De skal kun lige akkurat dyppes i det kogende vand, så de stadig er sprøde. Køl aspargesene ned i koldt vand, så snart de kommer op ad gryden. Dryp dem af, og vend dem i lidt citronsaft, olivenolie, og smag til med salt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
109 kJ
Kulhydrater
3,1 gram
Proteiner
1,8 gram
Fedtstof
0,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Asparges med sojaristede svampe og hjemmelavet grøn pesto

Asparges med sojaristede svampe og hjemmelavet grøn pesto

Indeholder
Mælk, Nødder, Gluten
Fiskefrikadeller med kikærter, kold dildsauce og dampede asparges

Fiskefrikadeller med kikærter, kold dildsauce og dampede asparges

Indeholder
Gluten, Mælk, Skaldyr, Æg