Mungbønnespread
Billede
Mungbønnespread
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.05
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Mungbønner, tørrede
125 g
Babyspinat, skyllet
100 g
Bredbladet persille, grofthakket
50 g
Olivenolie
0,5 dl
Vand
0,7 dl
Tahin
30 g
Hvidløg, revet
1 fed
Spidskommen, stødt
3 tsk
Citron, saft og skal
1 stk
Salt & Peber
Sådan gør du
Kog mungbønnerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20-40 minutter, til de er møre.
Blend persille og spinat sammen med olien og en smule vand, så olien bliver grøn. Kom den grønne olie i en foodprocessor med de kogte mungbønner, tahin, hvidløg, spidskommen og fintrevet citronskal. Blend massen til en glat hummus.
Justér konsistensen med vand løbende, indtil du har en smørbar konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
691 kJ
Kulhydrater
10,8 gram
Proteiner
6,0 gram
Fedtstof
10,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
Naanbrød med vilde urter og forslag til tilbehør
Indeholder
Gluten, Mælk
Quinoafladbrød med forslag til forskelligt tilbehør
Indeholder
Gluten, Mælk