Quinoafladbrød

Billede
Quinoafladbrød

Quinoafladbrød

En opskrift på simple fladbrød, der får lidt ekstra struktur og knas fra quinoa og dermed udfordrer sanserne på den gode måde.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
3.33
Portioner
20

Ingredienser

Quinoa 
45 g
Vand
1,5 dl
Gær
10 g
Hvedemel
400 g
Salt
7 g (1 tsk)

Sådan gør du

Kog quinoaen efter anvisning på posen.



Rør gæren ud i vandet, og tilsæt melet, den kogte quinoa og salt. Ælt i en røremaskine eller i hånden, til dejen er sammenhængende og elastisk – det tager ca. 10 minutter i en røremaskine og lidt længere i hånden. Lad dejenhæve lunt i en times tid.



Hak dejen ud i lige store stykker, og rul dem til flade runde brød – ca. 5 mm i tykkelsen. Sæt en bageplade i ovnen, og varm den op til 240°. Brug en spartel eller en pizzabakke til at skubbe brødene ind på bagepladen i ovnen, og bag, til fladbrødene er flot gyldne – ca. 8-10 minutter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
939 kJ
Kulhydrater
44,6 gram
Proteiner
6,5 gram
Fedtstof
1,3 gram

Opskriften indgår i disse retter