Grønkålspesto

Billede
Grønkålspesto

Grønkålspesto

Grønkål giver pestoen en lækker bitterhed og giver pestoen vitaminer og fibre.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
18.60
Portioner
20

Ingredienser

Hasselnødder, hele
100 g
Grønkål, hakket groft
100 g
Bredbladet persille, grofthakket
50 g
Hvidløg, revet
1 fed
Olivenolie
150 g
Parmesan, revet
75 g
Citron, saft og skal
1 stk
Salt & Peber

Sådan gør du

Rist hasselnødderne gyldne i ovnen ved 170 grader i ca. 10 minutter, og lad dem køle let ned. Blend grønkål, persille og hvidløg sammen med olivenolien til en grøn masse i en blender. Tilsæt parmesanosten, hasselnødder, citronskal og -saft, og blend pestoen glat og ensartet. Tilsæt vand hvis den skal være tyndere. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.828 kJ
Kulhydrater
6,5 gram
Proteiner
9,4 gram
Fedtstof
41,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Saltbagt knoldselleri med bagte løg, selleri-bønnepuré og grønkålspesto

Saltbagt knoldselleri med bagte løg, selleri-bønnepuré og grønkålspesto

Indeholder
Mælk, Nødder