Grønkålspesto
Billede
              
  Grønkålspesto
Måltidstype
          Frokost i dagtilbud
              Indeholder
          Mælk
          Nødder
              Årstid/hovedingrediens
          Efterår
          Vinter
              Klimatal
              18.60
          Portioner
              20
          Ingredienser
Hasselnødder, hele
      
            100 g
      
      Grønkål, hakket groft
      
            100 g 
      
      Bredbladet persille, grofthakket
      
            50 g 
      
      Hvidløg, revet
      
            1 fed
      
      Olivenolie
      
            150 g
      
      Parmesan, revet
      
            75 g 
      
      Citron, saft og skal
      
            1 stk
      
      Salt & Peber
      
      Sådan gør du
Rist hasselnødderne gyldne i ovnen ved 170 grader i ca. 10 minutter, og lad dem køle let ned. Blend grønkål, persille og hvidløg sammen med olivenolien til en grøn masse i en blender. Tilsæt parmesanosten, hasselnødder, citronskal og -saft, og blend pestoen glat og ensartet. Tilsæt vand hvis den skal være tyndere. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
              1.828 kJ
          Kulhydrater
              6,5 gram
          Proteiner
              9,4 gram
          Fedtstof
              41,7 gram
          Opskriften indgår i disse retter
Saltbagt knoldselleri med bagte løg, selleri-bønnepuré og grønkålspesto
Indeholder
        Mælk, Nødder