Saltbagt knoldselleri

Billede
Saltbagt knoldselleri

Saltbagt knoldselleri

Knoldselleri er en af efterårets konger blandt rodfrugter. Ved at saltbage knoldsellerien hel, bevarer du saften i roden og fremhæver dens sødme. Her ristes den efterfølgende på en pande, så den får en mørk og nøddet smag.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
1.00
Portioner
20

Ingredienser

Knoldselleri, hel
3000 g
Rapsolie
Salt

Sådan gør du

Vend knoldselleri i rapsolien, og drys med salt, så det er fordelt ud over hele overfladen. Bag dem i en dyb gastrobakke under låg ved 200 grader i ca. 90 minutter, til de er møre.

Stik i sellerien med en urtekniv, og når kniven glider nemt igennem, er sellerien færdig. Lad sellerien køle lidt af, og skær derefter skrællen af. Del dem i store både, og rist dem på en pande i lidt rapsolie med skærefladerne nedad i ca. 4-6 minutter, til de er lysebrune. Du kan også bage dem kort i ovnen ved 250 grader i et par minutter, til de har fået en mørk overflade.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
175 kJ
Kulhydrater
7,4 gram
Proteiner
1,5 gram
Fedtstof
0,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Saltbagt knoldselleri med bagte løg, selleri-bønnepuré og grønkålspesto

Saltbagt knoldselleri med bagte løg, selleri-bønnepuré og grønkålspesto

Indeholder
Mælk, Nødder