Hvid bønnehummus

Billede
Hvid bønnehummus

Hvid bønnehummus

En hummus består af en bælgfrugttype, en tahin, et krydderi og en syrekilde. Du sagtens skifte hvide bønner ud med kikærter, valnøddetahin ud med sesamtahin og korianderfrø i stedet for spidskommen Prøv dig frem, og find din egen foretrukne hummus.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
10.30
Portioner
20

Ingredienser

Hvide bønner, tørrede
115 g
Valnøddetahin
14 g
Hvidløg
3 g
Spidskommen
3 g
Cayennepeber
0,4 g
Olivenolie
22 g
Citron, saft og skal
14 g
Vand
35 g

Sådan gør du 

Kog de hvide bønner i 45-50 minutter, til de er møre. Blend de hvide bønner med valnøddetahin, hvidløg, spidskommen, cayennepeber, olivenolie, fintrevet skal fra citronen, citronsaft og lidt vand. Justér evt. konsistensen med mere vand.



Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. mere cayennepeber, og køl ned.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.410 kJ
Kulhydrater
26,6 gram
Proteiner
13,0 gram
Fedtstof
17,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Hvid bønnehummus med timian og valnøddetahin

Hvid bønnehummus med timian og valnøddetahin

Indeholder
Nødder, Gluten