Kogte gulerødder

Billede
gulerødder

Kogte gulerødder

Rødder har en særlig grov struktur og kan være let bitre i rå tilstand. Tilbereder man dem, udvikler de en dejlig sødme og bliver blødere og lettere at spise for børn. Du kan sagtens bruge persillerødder og pastinakker eller sågar knoldselleri.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Vinter
Klimatal
1.00
Portioner
20

Ingredienser

Gulerødder, hele
500 g
Olie

Sådan gør du

Kog rødderne, til de er møre i ca. 10 minutter, afkøl, og flæk dem på langs. Vend dem i olie, når de er flækket.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
152 kJ
Kulhydrater
6,0 gram
Proteiner
0,7 gram
Fedtstof
0,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Rødder med sojaristede svampe og basilikumspesto

Indeholder
Mælk, Nødder, Gluten