Mungbønnehummus
Billede
Mungbønnehummus
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
9.60
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Mungbønner
125 g
Solsikketahin (se grundopskrift)
15 g (1 spsk)
Hvidløg
3 g (1/2 fed)
Spidskommen, stødt
3,5 g (1 tsk)
Olivenolie
22 g (1,5 spsk)
Citron, saft og skal
30 g (2 spsk)
Vand
37 g (2 spsk)
Sådan gør du
Dræn vandet fra de udblødte mungbønner. Kog dem i friskt letsaltet vand i 15-30 minutter, eller til de er møre.
Blend mungbønnerne med solsikketahin, hvidløg, spidskommen, olivenolie, citronskal og vand. Justér evt. konsistensen med mere vand.
Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. lidt cayennepeber, hvis du ønsker lidt styrke.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.319 kJ
Kulhydrater
27,7 gram
Proteiner
14,0 gram
Fedtstof
1,9 gram
Opskriften indgår i disse retter
Mungbønnehummus med solsikketahin og sauté på rugbrød
Indeholder
Gluten