Mungbønnehummus

Billede
Mungbønnehummus

Mungbønnehummus

Mungbønnen har et væld af anvendelsesmuligheder, og er høj på protein og kostfibre. I denne opskrift bruges den som et alternativ til kikærter, som traditionelt set anvendes. Du kan nogle dage i forvejen spire mungbønner og bruge dem som topping.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
9.60
Portioner
20

Ingredienser

Mungbønner
125 g
Solsikketahin (se grundopskrift)
15 g (1 spsk)
Hvidløg
3 g (1/2 fed)
Spidskommen, stødt
3,5 g (1 tsk)
Olivenolie
22 g (1,5 spsk)
Citron, saft og skal
30 g (2 spsk)
Vand
37 g (2 spsk)

Sådan gør du 

Dræn vandet fra de udblødte mungbønner. Kog dem i friskt letsaltet vand i 15-30 minutter, eller til de er møre.

Blend mungbønnerne med solsikketahin, hvidløg, spidskommen, olivenolie, citronskal og vand. Justér evt. konsistensen med mere vand.

Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. lidt cayennepeber, hvis du ønsker lidt styrke.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.319 kJ
Kulhydrater
27,7 gram
Proteiner
14,0 gram
Fedtstof
1,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Mungbønnehummus med solsikketahin og sauté på rugbrød

Mungbønnehummus med solsikketahin og sauté på rugbrød

Indeholder
Gluten