Saltbagt knoldselleri
Billede
![Saltbagt knoldselleri](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2023-08/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC6709-3.jpg?itok=Ce--Wisj)
Saltbagt knoldselleri
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
1.00
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Knoldselleri, hel
3000 g
Rapsolie
Salt
Sådan gør du
Vend knoldselleri i rapsolien, og drys med salt, så det er fordelt ud over hele overfladen. Bag dem i en dyb gastrobakke under låg ved 200 grader i ca. 90 minutter, til de er møre.
Stik i sellerien med en urtekniv, og når kniven glider nemt igennem, er sellerien færdig. Lad sellerien køle lidt af, og skær derefter skrællen af. Del dem i store både, og rist dem på en pande i lidt rapsolie med skærefladerne nedad i ca. 4-6 minutter, til de er lysebrune. Du kan også bage dem kort i ovnen ved 250 grader i et par minutter, til de har fået en mørk overflade.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
175 kJ
Kulhydrater
7,4 gram
Proteiner
1,5 gram
Fedtstof
0,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
![Saltbagt knoldselleri med bagte løg, selleri-bønnepuré og grønkålspesto](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2023-08/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC6709.jpg?itok=uHfBLm5R)
Saltbagt knoldselleri med bagte løg, selleri-bønnepuré og grønkålspesto
Indeholder
Mælk, Nødder