Svampe-bygotto
Billede
Svampe-bygotto
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Portioner
20 børnehavebørn
Ingredienser
Skalotteløg
7 stk
Hvidløg
42 g (7 fed)
Olivenolie
170 g (2 dl)
Svampe, i små stykker
1300 g
Timian, frisk
30 kviste
Perlebyg
1000 g
Grøntsagsbouillon
3 liter
Fast ost, revet
250 g
Olivenolie
130 g (1 ½ dl)
Æblecidereddike
1 ½ dl
Sådan gør du
Steg hakkede løg og hvidløg i olivenolie til de er glasklare – det tager 3-4 min. Kom derefter skyllet svampe skåret i tern og bladene fra timianen.
Rist videre 3-4 min. og kom perlebyg i gryden sammen med grønsagsbouillon og æblecidereddike. Simrekog i 25-30 min. til perlebyggen er mør.
Rør ost og olie i bygottoen og smag til med salt og peber lige inden servering. Juster evt. smagen med mere æblecidereddike og konsistensen med mere væske – den skal være ligesom frisklavet havregrød.
Opskriften indgår i disse retter
Svampebygotto med persillepesto, råsyltet græskar og grissini
Indeholder
Gluten, Mælk