Persillepesto

Billede
Persillepesto

Persillepesto

Persillepesto er et velsmagende og nordisk alternativ til den vanlige basilikumpesto, og skifter du også parmesan ud med vesterhavsost, gør du rigtig brug af råvarer fra lokalområdet.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
14.50
Portioner
20

Ingredienser

Solsikkekerner
30 g
Persille, plukket med stilk
48 g
Parmesan, revet
30 g
Hvidløg, revet
4 g
Citron, saft
6 g
Spidskommen, stødt
1,5 g
Olie
55 g

Sådan gør du

Rist solsikkekernerne i ovnen ved 160 grader i ca. 7-10 minutter, til de er gyldne og let sprøde.

Blend persille, solsikkekerner, parmesan, hvidløg, olie, citronsaft og spidskommen til en lind pesto, og smag til med salt og peber. Bland linserne med en passende mængde pesto, så linsesalaten stadig er fast nok til at ligge på et stykke rugbrød.

Snit rødløg fint til topping

Opskriften indgår i disse retter

Linsesalat med persillepesto og rødløg på rugbrød

Indeholder
Mælk, Gluten