Grissini
Billede
Grissini
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Gær
80 g
Vand, lunkent
5 dl
Neutral olie
7 spsk
Salt
2 spsk
Hvedemel
1000 g
Salt, sesam eller nigellafrø
Sådan gør du
Kom vand og gær i en skål og opløs gæren. Tilsæt salt og rapsolie og rør rundt. Kom melet i lidt ad gangen, til du har en dej, der er glat og smidig. Lad dejen hæve i ca. 20 minutter – gerne til dobbelt størrelse.
Del dejen i ca. 20 stykker og rul nu dejklumperne til lange grissini. Placér grissinierne på en bageplade med bagepapir på og drys med groft salt, sesam eller nigellafrø.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i omtrent 15 minutter, til de er helt sprøde. Åbn ovndøren, og lad dem stå i ovnen og tørre videre. Lad grissinierne køle af på en rist.
Opskriften indgår i disse retter
Svampebygotto med persillepesto, råsyltet græskar og grissini
Indeholder
Gluten, Mælk