Emmergrød

Billede
Emmergrød

Emmergrød

Grød kan varieres på et utal af måder, og det behøver ikke altid at være en sød servering. Her er en udgave med emmerflager. Du kan fint variere med topping stegte grøntsager efter sæson.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
4.00
Portioner
20

Ingredienser

Emmerflager
650 g
Havregryn
390 g
Vand
1,95 L
Sødmælk
1,95 L
Salt
18 g

Sådan gør du 

Bland alle ingredienserne sammen i en passende gryde, og kog til grøden har den rette konsistens. Den må gerne være blød og cremet. Smag til med salt, og justér evt. konsistensen mere lidt vand eller mælk.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
417 kJ
Kulhydrater
14,8 gram
Proteiner
4,0 gram
Fedtstof
0,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Emmergrød med dampede porrer, bolchebeder og ristede hasselnødder

Emmergrød med dampede porrer, bolchebeder og ristede hasselnødder

Indeholder
Gluten, Mælk, Nødder
Emmergrød med stegte squash, glaskål, ristede mandler og mynte

Emmergrød med stegte squash, glaskål, ristede mandler og mynte

Indeholder
Gluten, Mælk, Nødder