Havre-boghvedegrød

Billede
Havre-boghvedegrød

Havre-boghvedegrød

Normalt er havregrød et morgenmåltid, men her har du et bud på en grød, der minder mere om en nordisk risotto, og derfor passer sig godt til frokost.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
0.90
Portioner
20

Ingredienser

Løg, finthakket
200 g
Champignoner, finthakket
800 g
Vindruekerneolie
50 g
Havregryn
500 g
Boghvedeflager
500 g
Grøntsagsbouillon
4,5 L
Salt
0 g
Peber
0 g
Æblecidereddike
0 g

Sådan gør du 

Steg løg og champignon i vindruekerneolie i en gryde i ca. 10 minutter, til de er gyldne.

Tilsæt havregryn og boghvedeflager.

Hæld bouillon eller vand over, kog op og lad det simre i ca. 10 minutter til en fast grød.

Smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Justér konsistensen med væske, lige inden servering.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
287 kJ
Kulhydrater
10,9 gram
Proteiner
2,0 gram
Fedtstof
1,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Havre-boghvedegrød med svampe, jordskokker og dampet grønkål

Havre-boghvedegrød med svampe, jordskokker og dampet grønkål

Indeholder
Gluten
Havreboghvedegrød med stegte svampe, dampet grønkål og ristede boghvedekerner

Havreboghvedegrød med stegte svampe, dampet grønkål og ristede boghvedekerner

Indeholder
Gluten