Havre-boghvedegrød
Billede
Havre-boghvedegrød
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Klimatal
0.90
Portioner
20
Ingredienser
Løg, finthakket
200 g
Champignoner, finthakket
800 g
Vindruekerneolie
50 g
Havregryn
500 g
Boghvedeflager
500 g
Grøntsagsbouillon
4,5 L
Salt
0 g
Peber
0 g
Æblecidereddike
0 g
Sådan gør du
Steg løg og champignon i vindruekerneolie i en gryde i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Tilsæt havregryn og boghvedeflager.
Hæld bouillon eller vand over, kog op og lad det simre i ca. 10 minutter til en fast grød.
Smag til med salt, peber og æblecidereddike.
Justér konsistensen med væske, lige inden servering.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
287 kJ
Kulhydrater
10,9 gram
Proteiner
2,0 gram
Fedtstof
1,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
Havre-boghvedegrød med svampe, jordskokker og dampet grønkål
Indeholder
Gluten
Havreboghvedegrød med stegte svampe, dampet grønkål og ristede boghvedekerner
Indeholder
Gluten