Mungbønnespread

Billede
Mungbønnespread

Mungbønnespread

Mungbønnespread er en velsmagende variation af den klassiske humus.
Den får en indbydende farve fra spinat og persille.
Brug den som dip og en bund for dampede eller sauterede grøntsager.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.05
Portioner
20

Ingredienser

Mungbønner, tørrede
125 g
Babyspinat, skyllet
100 g
Bredbladet persille, grofthakket
50 g
Olivenolie
0,5 dl
Vand
0,7 dl
Tahin
30 g
Hvidløg, revet
1 fed
Spidskommen, stødt
3 tsk
Citron, saft og skal
1 stk
Salt & Peber

Sådan gør du 

Kog mungbønnerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 20-40 minutter, til de er møre.  
Blend persille og spinat sammen med olien og en smule vand, så olien bliver grøn. Kom den grønne olie i en foodprocessor med de kogte mungbønner, tahin, hvidløg, spidskommen og fintrevet citronskal. Blend massen til en glat hummus. 

Justér konsistensen med vand løbende, indtil du har en smørbar konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
691 kJ
Kulhydrater
10,8 gram
Proteiner
6,0 gram
Fedtstof
10,3 gram

Opskriften indgår i disse retter